Aktuális

Vércseppek a folyosón: tanár bántotta a diákot

A szentendrei Ferences Gimnázium egyik tanára már nem először bántotta tanítványait. Az iskolának most lett elege belőle.

Február közepén Szentendre Ferences Gimnáziumának testnevelőtanára arcon ütött egy gyereket – írja az index.hu. A nyolcadikos gyereknek dőlt a vér az orrából, fejét fogva szaladt a mosdóba, az esemény körül izzottak az okostelefonok vakujai. 

A gyerek szülei nem tettek bántalmazás miatt feljelentést, mert “hálásak az iskolának, hogy oda járhat a gyerekük”. A tanár így megúszta hivatalos eljárás nélkül, pedig van vele baj: tavaly például kulcscsomót vágott az egyik diákhoz, akinek emiatt kisebb vágás esett az arcán.

Vércseppek a folyosón: tanár bántotta a diákot

A – szó szerint – “erő-szakos” tanárt akkor szóban figyelmeztették, a mostaniért viszont már mennie kellett az iskolából – közös megegyezéssel. Frész Attila Timóteus iskolaigazgató szerint az eset múlt csütörtökön történt. Ő haladéktalanul vizsgálatot indított, felfüggesztve a munkavégzés alól a tanárt, akinek hétfővel “megszűnt a munkaviszonya” a szentendrei iskolában. 

Az igazgató elmondta még, hogy a sértett gyerek szülei nem tettek feljelentést, nem fordultak orvoshoz, sőt az iskola vezetésénél sem panaszkodtak. Ő mindenesetre elnézést kért az eset miatt a tanuló szüleitől, amit ők elfogadtak, mi több, szintén elnézést kértek gyermekük helytelen viselkedése miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top