Aktuális

Nemi erőszak: egy belgiumi menekültszálláson erőszakolt a támadó

Épp két héttel az erőszak előtt vett részt a fiú azon a kurzuson, ahol azt tanították, hogyan kell helyesen bánni a nőkkel.

Őrizetbe vettek egy tizenéves afgán menedékkérőt, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy nőt a helyi vöröskereszt meneni befogadó központjának pincéjében. Az eset múlt szerdán történt. A nő annak a cégnek dolgozik, amely ételt szállít a létesítménynek. A La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap honlapjának tudósítása szerint a támadó követte a nőt a pincébe, majd megerőszakolta. Előtte állítólag szóban is sértegette.

Később a nő tett feljelentést. A gyanúsított elismerte, hogy ő támadta meg a nőt. A vöröskereszt szóvivője az üggyel kapcsolatban közölte, hogy az elmúlt 25 évben nem történt hasonló incidens a segélyszervezet által fenntartott belgiumi befogadó központokban.

“Két héttel ezelőtt tartottunk egy kurzust arról, hogyan kell helyesen bánni a nőkkel, és a fiú részt vett rajta” – mondta flamand vöröskereszt szóvivője, An Luiten, hangsúlyozva: ez az első súlyos incidens náluk a migrációs válság kezdete óta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top