Aktuális

Geszti Péter kiáll a tanárok mellett

Ahogy mindenről, úgy természetesen az oktatás mai helyzetéről is megvan a véleménye az ország legismertebb szövegírójának, Geszti Péternek.

Hetek óta a közoktatásról és a pedagógusok helyzetéről írott cikkektől hangos a sajtó, mi is folyamatosan követjük az eseményeket.

Geszti Péter hétfő délelőtt volt a Blikk chatszobájának vendége, ahol a következő kérdést tették fel neki:

“Kedves Péter! Ha jól tudom, a Tanárképző Főiskolán végeztél! Elég viharos események zajlanak mostanában a közoktatásban… Lennél most tanár? Köszönöm a válaszod!”

A két lányt nevelő Geszti a következőt válaszolta:

 

Tanárnak lenni hivatás, olyan, mint az orvos. Magyar–történelem szakos tanárként végeztem, de nem véletlenül nem ezt a pályát választottam, ehhez szerintem elhivatottság kell. Bennem másra volt és van elhivatottság. De nemhogy tanár nem lennék, de szülő sem igazán a magyar iskolarendszerben, akinek a gyereke olyan oktatási rend szerint kellene hogy tanuljon, amely nem teszi versenyképessé. Minden tiszteletem a magyar tanároké, és remélem, hogy lesz olyan társadalmi támogatás mögöttük, amellyel ki tudnak harcolni egy jobb oktatási rendszert a magyar gyerekeknek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top