Aktuális

Pénzt oszt a Google, és nem is keveset

Már abban az esetben, ha a termékeikben valaki felfed egy biztonsági rést.

2010 novembere óta kínál pénzjutalmat a Google a Chrome Rewards programban azoknak, akik sebezhetőséget találnak a Chrome OS-ben és a Chrome böngészőben. Tavaly például több mint 2 millió dollárt fizettek ki azoknak, akik így járultak hozzá ahhoz, hogy biztonságosabbak legyenek a Google-termékek.

Fotó: the hacker news
Fotó: the hacker news

A keresőóriás most megnövelte a jutalmat a Chromebook és a Chromebox hackre, megduplázta a tavalyi 50 ezer dollárt, így már 100 ezer dollárt kaphat az, aki olyan kódot ír, amellyel Guest (vendég) módban veszélyezteti az említett eszközöket. Ennek a kódnak képesnek kell lennie arra, hogy kihasználjon sebezhetőséget, még ha újra bootolják is a gépet. Tavaly senkinek sem sikerült ilyen kódot írnia, ezért is emelte a Google a tétet.

Egy másik jutalmat is felajánlott a Google, ezt azok kaphatják, akik kicselezik a Chrome biztonságos böngészésének letöltés-védelmi funkcióját.

A jutalmazási rendszerről itt olvasható bővebb információ.

(via hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top