Aktuális

A gyerekek félnek iskolába menni a bántalmazó tanárnő miatt, mégsem történik semmi

A rendőrség is nyomoz a Tiszabői Általános Iskola egyik tanárának viselkedése miatt. A szülők és kollégák már többször is jelezték, hogy valami nem stimmel, de az iskola nem tett semmit.

Nemrég az Eduline birtokába jutott több dokumentum – jegyzőkönyvek, szakértői vélemények –, amelyek arról árulkodnak, hogy az iskola egyik alkalmazottja sorra követett el elfogadhatatlan dolgokat, testileg és lelkileg is bántalmazta a tanulókat, és felmerült a szexuális zaklatás gyanúja is.

Úgy tudni, az iskolát jelenleg is vezető igazgató még 2013-ban mutatta be a kollégáknak a most 47 éves M. I.-t, akit előbb igazgatóhelyettesnek nevezett ki. Miután szakmai hiányosságok miatt ettől a pozíciótól megfosztották, a gyógypedagógiai tagozat egyik kis létszámú osztályát vette át. A nő ellen büntetőeljárás folyik, de mégis taníthat.

A gyerekek, a szülők és a kollégák elmondása szerint a nő többször megütötte a tanulókat, káromkodott és szexuális tartalmú kifejezéseket is használt a jelenlétükben. Állítólag olyan is volt, hogy egy hátrányos helyzetű tanulóval kapcsolatban az iskola vezetőségét megkerülve a gyámügyhöz fordult, és több diákot is azzal fenyegetett, hogy elintézi, hogy elvegyék őket a szüleiktől.

A portál szerint a tantestület és a szülők korábban már többször is az illetékes Kunhegyesi Tankerülethez fordultak, azonban ahogy az igazgató, a tankerület vezetője is kiállt a megvádolt pedagógus mellett. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top