Aktuális

Nevelőszülőket toboroz az SOS Gyerekfalvak

Az új jogszabályi előírások miatt az SOS Gyermekfalvak nevelőszülők toborzásába fog – országosan ötszáz ember hiányzik a rendszerből.

Magyarországon közel félezerrel kevesebb nevelőszülő van jelenleg, mint amennyire szükség lenne a 22 ezer állami gondozott gyermek felneveléséhez. Az SOS Gyerekfalvak toborzásba kezdett.

Nevelőszülőket toboroz az SOS Gyerekfalvak

A különösen nehéz sorsú, nem családjuk körében nevelt gyerekeket nevelőszülők gondozzák, országszerte 5500-an. Ennél azonban közel félezer emberrel többre lenne szükség. Több mint két éve előírás, hogy minden 12 évesnél fiatalabb gyermeket nevelőszülőnél kell elhelyezni. Az SOS Gyerekfalvakban jelenleg 70 nevelőszülő dolgozik, ami kevés, ezért folyamatosan embert keresnek – most éppen Kőszegre és Orosházára – mondta Szilvási Léna, az SOS Gyermekfalvak szakmai igazgatója.

 

Az SOS Gyermekfalvak nevelőszülei traumákat átélt gyermekeiknek a lehető legbiztonságosabb és legjobb körülményeket biztosítják – a gyermekfalvakban, vagy a nevelőszülők saját otthonában. Az SOS-ben barátságos házakban laknak a gyerekek, szerető nevelőszülőkkel – többségében anyákkal, de egyre több pár is vállal nevelt gyermekeket. A gyerekek fejlesztőprogramok, táborok és kulturális programok révén új esélyt kapnak az SOS-től, hogy bepótolhassák az életükből addig kimaradt dolgokat.

                       

Nevelőszülő bárki lehet, aki elhivatottságot érez magában. Az alapítvány nők, férfiak, egyedülállók, házasok, városiak és vidékiek jelentkezését egyaránt várja a NEVELOSZULO@SOS.HU címen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top