Aktuális

Brüsszeli robbantások: kiengedték az intenzívről a terrortámadás magyar sérültjét

Az intenzívről egy másik kórházi osztályra helyezték át azt a magyar férfit, aki a március 22-i brüsszeli robbantások során sérült meg a Maelbeek metróállomáson.

Elhagyhatta a kórház intenzív osztályát N. Péter, aki a múlt keddi, halálos áldozatokat is követő brüsszeli robbantásokban sérült meg súlyosan. A férfit a belga kórház egy másik osztályára helyezték át a teljes felépüléséig. A brüsszeli állandó magyar képviseleten dolgozó férfi felépülése az orvosi vizsgálatok szerint az előzetesen várthoz képest tovább tarthat.

A Maelbeek metróállomáson történt terrortámadás során a magyar férfi bordái súlyosan sérültek, belső vérzés alakult ki nála, ezért meg kellett operálni, lépét eltávolították. Az első műtétet követően végtagsérülései miatt újabb operációt hajtottak végre rajta az orvosok, majd mesterséges kómában tartották. A férfi állapota több napon át válságos volt. Az életveszélyen, úgy tűnik, túl van.

Felesége a kórház külön engedélyével tartózkodhat a férje mellett. Erika egy brüsszeli cégnél dolgozik, átmenetileg szabadságot vett ki. Péter és Erika tavaly nyáron házasodtak össze. A férfi Budapesten élő családjának azt ajánlották, ne utazzanak ki a belga fővárosba a terrorizmus veszélye miatt – tudta meg a Bors.

A Maelbeek metróállomáson történt robbantás sérültjeit látják el a mentők
A Maelbeek metróállomáson történt robbantás sérültjeit látják el a mentősök

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top