Aktuális

Este 8-ig lesz fizetős a parkolás az Újlipótvárosban

Az újlipótvárosiak számára kedvező határozat született a kerületben, ugyanis este 8 óráig lesz fizetős övezet a környék, így kevesebb lesz "átparkoló".

A parkolási rendeletben bent maradt az 5 perces türelmi idő, de az újlipótvárosiak ennél többnek is “örülhetnek”. Este hat óra után sok V. kerületi (parkolókártyával nem rendelkező) autós parkolt a körút túloldalán, mivel a belvárossal szemben csak 18 óráig kellett fizetni a parkolásért. A XIII. kerületi Közszolgáltató közleménye szerint ez most változott, így a West Endbe érkezők és a Vígszínház látogatói is kénytelenek lesznek apró után nyúlni, vagy tömegközlekedéssel megközelíteni a környéket. A közlemény szerint április 11-től már este 8 óráig kell fizetni. Megjegyzik, hogy “kerületi kezdeményezésre, az itt lakók érdekében a Fővárosi Közgyűlés módosította a fizető parkolás rendjét szabályozó rendeletét az újlipótvárosi parkolási üzemidőről. Eszerint április 11-től a Victor Hugo utcától délre eső, újlipótvárosi – Szent István körút – Újpesti rakpart – Szent István park – Victor Hugo utca – Váci út – Nyugati tér által határolt – területen az eddigi 18 óra helyett 20 óráig fizetős a parkolás. Az Újlipótvárosba este hazaérkező lakosok így több szabad parkolóhelyet fognak találni, eddig ugyanis elfoglalták azokat a belvárosból átparkoló, illetve a bevásárlóközpontokat látogató vagy szabadidős kikapcsolódást kereső ingázó autósok”.

A pesti alsó rakparton este 6 órától másnap reggel 8 óráig ingyenesen lehet parkolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top