Aktuális

Országos pedagógussztrájk lesz április 20-án

Országos, egész napos pedagógussztrájkot hirdetnek április 20-ra – jelentette be sajtótájékoztatóján Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Mint a pedagógusok szakszervezetének elnöke elmondta a legutóbbi, a hét órán át tartó tárgyalásokon ugyan bizonyos kérdésekben megegyezés-közeli állapotokat értek el, de a főbb pontoknál nem történt változás. Ezért döntöttek a pedagógussztrájk mellett, amiről a miniszterelnököt is értesítették.

 A pedagógusok sztrájkbizottságának követelései a következők:

  • az állami intézményfenntartó központ átszervezése, feladatainak meghatározása oly módon, hogy az biztosítsa a köznevelési intézmények szakmai, gazdasági és munkáltatói önállóságát;
  • az iskolában pedagógus munkakörben alkalmazottak kötelező óraszámát szerintük heti 22 órában kell meghatározni;
  • a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők részesüljenek havi rendszeres, keresetükön felüli többletjuttatásban, függetlenül attól, milyen intézménytípusban dolgoznak.

pedagógusok április 20-i munkabeszüntetésére kedd délelőtt a sztrájkbizottság három szervezetének testületei megadták a felhatalmazást – írja az mno.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top