Aktuális

Brüsszeli merénylet: az Európai Parlamentben dolgozott az egyik terrorista

A képviselők irodáiba is bejárhatott a terrorista, aki takarítóként dolgozott az Európai Parlamentben.

2009 és 2010 nyarán egy-egy hónapon át az Európai Parlamentben dolgozott takarítóként a brüsszeli Zaventem repülőtéri öngyilkos merényletek egyik elkövetője – közölte az Európai Parlament sajtószolgálata.

A férfi diákszerződéssel dolgozott, egy külsős cég alkalmazottjaként. A takarítótársaság bizonyította, hogy a férfi alkalmazása idején nem volt bűnügyi nyilvántartásban.

Az Európai Parlementben dolgozott az egyik brüsszeli öngyilkos merénylő

A gyanúsított személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, ám a BBC úgy értesült: Najim Laachraoui volt az. Egy neve elhallgatását kérő parlamenti forrás tájékoztatása szerint a terroristának takarítóként bejárása volt a képviselők irodáiba is.

Tájékoztatása szerint az uniós parlament sofőrszolgálatát is külső cég látja el. Közölte: meg nem erősített információk szerint a cég alkalmazottai között a terrortámadásokat követően tartott átvizsgálás során két ember esetében is találtak olyan családtagot, aki Szíriába távozott, hogy ott csatlakozzon az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top