Aktuális

Országos fekete ruhás tiltakozás lesz

Sándor Mária, aki egyedül állt már ki rengetegszer, ott lesz fekete ruhában 15-én, és ha mindnyájan ott leszünk mellette, akkor talán nem utoljára. Ott leszünk, igaz? A magyar oktatásért és a magyar egészségügyért! – írják az Utolsó óra – Vészhelyzet az oktatásban nevű Facebook-oldalon, és már az egészségügyisek is szervezik a tiltakozást.

Sándor Mária néhány napja arról írt a blogján, hogy elfáradt, és úgy érzi egyedül maradt. Mint elmondta, azt érzi a legnagyobb gondnak, hogy az egészségügyi dolgozók és a szakszervezetek nem tudnak úgy összefogni, mint a pedagógusok. Arra kérte az egészségügyben dolgozókat, hogy április 15-én a pedagógusdemonstráció napján  az orvosok, az ápolók, az EDDSZ és a MESZK tagjai is fogjanak össze, menjenek fekete ruhában dolgozni, jelezve, hogy a rendszer nem működik. 

Azóta a Az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport nyilatkozatot adott ki, amiben biztosítják a fekete ruhás nővért, hogy folytatják a harcot. Valamint a tanárok is levelet írtak, hogy kiállnak Sándor Mária mellett. Most pedig már szerveződik a fekete ruhás tiltakozás a Facebookon.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top