Aktuális

Új módszerrel törnek be Budapesten

Ingatlan-adásvételre hivatkozva jutottak be az idős asszony lakásába, ahonnan több százezer forintnyi készpénzt loptak a betörők. Egyikük terhes nőnek adta ki magát.

Idős asszonyt vett célba egy betörőtrió: egy III. kerületi lakásba felcsengettek, és közölték, hogy meg szeretnék venni a ház egyik lakását, és kérnének egy tollat és egy papírt, amire felírnák a telefonszámukat, majd bedobnák a cetlit a kinézett lakáshoz tartozó postaládába.

Az idős asszony beengedte magához a férfit és egy magát terhesnek kiadó nőt, aki vizet és ételt kért a sértettől. Miközben megkapta, egy másik nő is bejutott a lakásba, és pár perccel később meglépett, majd a többiek is utána mentek. A sértett másnap vette észre, hogy több százezer forint készpénze eltűnt.

A police.hu közleménye szerint az egyik elkövető 17-18 év körüli, körülbelül 165-170 centiméter magas, vékony testalkatú, csontos arcú férfi, a magát várandós anyának kiadó nő kövér, 30-40 év körüli, körülbelül 150-160 centiméter magas, haja szőkésbarna. Harmadik társuk 40 év körüli nő, nagyjából 160 centiméter magas nő.

A betörőtrióval kapcsolatosan egyelőre erről az egy bűncselekményről tudni, de elképzelhető, hogy következő áldozatukat is hasonló módszerrel szednék.

(via Blikk)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top