Aktuális

Gyász: meghalt a legviccesebb drogbáró, aki íróként is ismert volt

70 éves korában elhunyt Howard Marks, aki fizikusként végzett az Oxfordon, majd pár száz tonnányi hasis- és marihuánacsempészés után börtönben végezte.

Januárban derült ki Howard Marksról, hogy vastagbélrákja van, és hogy nem lehet operálni. Tegnap este hunyt el.

Marks 1945 augusztusában született egy apró walesi faluban. Cefetül okos gyerek volt, de tanulni utált, mégis felvették az Oxfordra, ahol a Balliol College-ban végzett fizikusként. A marihuánával és a hasissal az egyetemi évek alatt került közeli kapcsolatba, és egész életen át hű maradt a kannabiszszármazékokhoz. Eleinte csak a diáktársainak árult, majd az egyetem után Londonban (ahol titkos ügynöknek akarták beszervezni) is kötött pár üzletet, és mivel esze ágában nem volt tanárként melózni, elkezdett nagy mennyiségben hasist és füvet csempészni, többnyire Pakisztánból. A nyolcvanas évek elején figyeltek fel rá igazán, 1986-ban elkapták, bebörtönözték, és 1995-ben szabadult. 1996-ban Mr. Nice címmel kiadta életrajzát, ami azonnal bestseller lett, és magyarul is megjelent.

Fotó: MTI/EPA/Alberto Estevez
Fotó: MTI/EPA/Alberto Estevez

Szabadulásától kezdve harcolt a marihuána legalizásáért, és sosem tagadta, hogy napi szintű fogyasztó, szeret betépni. Stand up műsora ismert és sikeres volt világszerte. Két feleségétől összesen négy gyermeke született.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top