Aktuális

Már ezen a héten vasárnap kinyithatnak a boltok

Máris keresik a szupermarketek a vasárnapi nyitva tartás megoldásának lehetőségét. Néhány bolt akár már ezen a vasárnapon, április 17-én kinyithat.

Várhatóan a nagyobb élelmiszerláncok április 17-én, vagyis már az első vasárnapon nyitva tartanak. Legalábbis a Tesco, az Auchan, a Spar és a Lidl kísérletet tesz rá. A Népszabadság egyik forrása ugyanakkor felvetette, hogy “mégis, hogyan?”.

Az áruházláncokban ugyanis komoly fejtörést okoz a munkaerő vasárnapi megszervezése, hiszen még számukra is meglepetést okozott a vasárnapi boltzár hirtelen jött eltörlése. Több helyütt az eddigi hatnapos munkahéthez is épp csak rendelkezésre állt a megfelelő számú dolgozó. Máris előfordul, hogy önkéntes alapon toborozzák a vasárnapra jelentkező munkavállalókat.

A vasárnapi nyitva tartást engedélyező törvényt még ki sem hirdették, ugyanakkor a jelenlegi szabályozás lehetővé teszi, hogy évi öt alkalommal vásárolhassunk a hét utolsó napján, így akár már ezen az április 17-i vasárnapon is kinyithatnak a boltok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top