Aktuális

Országos Fekete Ruhás Nap: szolidaritás Sándor Máriáért

Április 15-én a fekete ruhás ápolónő, Sándor Mária melletti szimpátiatüntetést hirdettek délután 5 órára a Kossuth téren. Az Országos Fekete Ruhás Napon mindenkit arra kérnek, öltözzön feketébe, és tűzze ki az összefogás fekete-fehér szalagját.

Fekete ruhás demonstrációt hirdetett április 15-én, péntekre Sándor Mária, aki arra kérte az egészségügyi dolgozókat, hogy a pedagógusok figyelmeztető sztrájkjának napján viseljenek fekete ruhát a tisztességes betegellátást és oktatást követelve. A “Fekete péntek a fehér, korrupciómentes egészségügyért” néven meghirdetett akcióban a fekete ruhás ápolónőként ismert Sándor Mária a Madarász utcai kórház előtt demonstrál. Az országos fekete ruhás tiltakozással arra kéri a civileket, az egészségügyben dolgozókkal szolidaritást vállalókat, aki teheti, pénteken reggel 8 és 10 óra között menjen a “saját” kórháza elé.

Leszedték a kórházakra kitűzött fekete szalagokat

Sándor Mária társaival már tegnap estétől a kórházakra fekete szalagokat tűzött. A Népszabadság értesülése szerint a szalagokat reggelre több helyről leszedték.

Állítólag több kórházban egyszerűen megtiltották a nővérek fekete ruhás tiltakozását. A 13. kerület óvodáiban, bölcsődéiben és szociális ellátó intézményeiben kétórás sztrájkot tartanak.

A fekete ruhás demonstrációt meghirdető oldalra támogatásuk, együttérzésük jeléül az ország minden részéből folyamatosan töltik fel a fotókat.

Az egész napos fekete ruhás demonstrációk helyszínei

Sándor Mária a Sztárklikk blogon tudósított a demonstrációról. Pontosan 10 órakor befejezték a Madarász utcai kórház előtti akciót, a fekete ruhás ápolónő mentőautóval tart a munkahelyére. A demonstrációk országszerte folytatódnak:

  • “Most mi állunk ki Sándor Máriáért” – szimpátiatüntetés a budapesti Kossuth téren 17 órától
  • Szolidaritási séta Szegeden 17–19 óra között a Széchenyi tér – Klinikakert – Gyermekklinika – Új Klinika – Aradi tér útvonalon
  • “Villámcsődület” lesz Debrecenben a Fórum előtt 14 órától
  • Flashmob Baján a Petőfi szigeten 16 órától
  • Miskolcon is demonstrálnak a megyei kórház bejárata előtt 15 órától

Egyre több fekete ruhás fotót osztanak meg az ápolónők, a demonstrációval szimpatizálók

Fotók: Facebook
Fotók: Facebook

Megható üzenetek érkeznek az ország minden pontjáról

“Mi is veletek együtt… miskolci Semmelweis kh. pszichiátria osztály, nappalosok” – Facebook-fotó
“Mi így dolgozunk ma Kecskeméten! Egységben az ERŐ: Mozdulj, Magyarország!!!” – Facebook
“Szarvas, Deák F. u. háziorvosi és üzemorvosi rendelő” – Facebook

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top