Aktuális

Pedagógussztrájk: megfenyegette a polgármester a tantestületet

Az egyik Somogy megyei iskola tantestületét kirúgással fenyegette meg a polgármester, amennyiben csatlakoznak a pedagógusok pénteki országos figyelmeztető sztrájkjához. Meg egyébként is jobban teszik, ha meghúzzák magukat, hiszen a közmunkásoknál is kevesebbet dolgoznak.

Az egyik Somogy megyei iskola tanára levelében szemléltette azt, ahogyan a gyakorlatban meglehetősen felháborító módon fenyegetik meg a sztrájkolni készülő pedagógusokat. A pénteki 8-10 óra között tartott országos pedagógussztrájkkal kapcsolatosan a Sonline-nak küldött levelében a következőket írja:

“Polgármesterünk reggel fél nyolcra összehívatta a tantestületet. (Ő nem a munkáltatónk.) Indulatos beszédében (kirohanásában) kitért arra, hogy mi, pedagógusok húzzuk csak meg magunkat, így is túl vagyunk fizetve, és az ő kollégáinál így is kevesebbet dolgozunk, és persze a közmunkásoknál is.”

A polgármester a tantestület előtt azt is elmondta, a minisztériumból már felhívták, és figyelmeztették arra, ha további pályázatokat szeretne benyújtani és nyerni is akar a település, akkor regulázza meg a helyi pedagógusokat. Mindezt a jelek szerint meg is tette. Megfenyegette a tanárokat, ha csak egyikőjük is csatlakozik a pedagógusok sztrájkjához, annak komoly következményei lesznek a településükre nézve, és “talán még a munkánkat is elveszíthetjük”írja az Eduline.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top