Aktuális

Vivicitta futóverseny, Élet menete: erre ne menj ma autóval Budapesten!

A Vivicitta futóverseny és az Élet menete rendezvény miatt ma bőséges útlezárásokra számíthat az autós. Ezeket a környékeket mindenképpen kerüld el, ha nem akarsz órákig a dugóban ülni!

A Vivicitta futóverseny miatti útlezárások vasárnap délelőtt:

Délelőtt lezárásokra kell készülni a Pesti alsó rakparton a Margit híd és a Közraktár utca között, a Budai alsó rakparton, a Margit híd Budára vezető oldalán, a Lánchídon és az odavezető utakon, a Szabadság hídon, a Fővám téren, a Szent Gellért téren, a Műegyetem rakparton futóverseny miatt.

Lezárják:

– 7 órától a Pesti alsó rakpartot a Dráva utca és a Közraktár utca között (várhatóan 11:45-ig)

– 8 órától a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Rákóczi híd között (várhatóan 11 óráig),

– 8:50-től a Jászai Mari teret (10:50ig), a Margit híd Budára vezető oldalát (15:20-ig), a Pázmány Péter sétányt (11:10-ig), a Clark Ádám tér – Lánchíd (10:05-ig) – Széchenyi István tér (15 óráig) útvonalat.

– 9:15-től (10:30-ig) a Lánchíd utcát, az Alagutat, az Attila utat (Apród utca és az Alagút között), a Bem rakpartot (Jégverem utca és a Halász utca között), a Fő utcát (Clark Ádám tér és Halász utca között).

– 9:30-tól (11:15ig) a Műegyetem rakpartot, a Szent Gellért teret, a Szabadság hidat, a Fővám teret.

Vivicitta futóverseny miatti útlezárások vasárnap délután:

Délután újabb lezárásokra kell számítani. Lezárják az Árpád híd Pestre vezető oldalát, a Népfürdő utcát, a Pesti alsó rakpartot a Dráva utca és a Lánchíd között, a Bem rakpartot, a Lánchidat, illetve az oda vezető utakat.

12:30-tól (13:15-ig) az Árpád híd Pestre vezető oldalát, a Népfürdő utcát, Pesti alsó rakpartot a Dráva utca és a Margit híd között, a Jászai Mari teret.

14 órától (14:45-ig) az Árpád fejedelem útját a Margit hídnál, a Bem rakpartot.

14 órától a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Lánchíd között 15:15-ig.

14:10-től a Lánchidat, a Fő utcát a Clark Ádám térnél, a Jászai Mari teret 15:15-ig.

Vasárnap délután tartják a holokauszt áldozataira emlékeztető menetet, az Élet menetét. A rendezvény miatt itt lesznek lezárások ma 14-17 óra között:

14 órától 16:30-ig lezárják a Dohány utcát, illetve 15:40-től 17 óráig a Károly körút–Bajcsy-Zsilinszky út–József Attila utca útvonalat.

A 74-es trolibusz az Erzsébet körút és a Károly körút (Astoria M) között nem jár. A kimaradó szakaszon a Rákóczi úton közlekedő autóbuszokkal lehet utazni. A 9-es autóbusz mindkét irányban terelt útvonalon, a Nagykörúton közlekedik. A 15-ös és a 115-ös autóbusz megosztva közlekedik a Boráros tér és a Kálvin tér között, valamint a Nyugati pályaudvar és a Gyöngyösi utca, illetve az Árpád híd között. A 16-os autóbusz rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között jár. A 105-ös autóbusz pedig módosított útvonalon közlekedik.

Forrás: bkk.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top