Aktuális

Komoly fizetésemelést kaphatnak a tescósok

Az év második felétől kaphatnak magasabb bért a Tesco kétkezi munkát végző alkalmazottai hazánkban. A vidéki és a fővárosi dolgozók bérét is egységesíteni akarják.

Fordulatot vett a bértárgyalás a Tesco áruházláncnál: míg korábban a 10 százalékot sem érte el a vállalat ajánlata az idei emelések mértékével kapcsolatban, addig tegnap, az első szabad vasárnapi nyitva tartás után a multilánc már 17-22 százalékos emelést ígért a szakszervezeteknek – értesült a Magyar Idők.

Az emelés a vezetőket, irodai dolgozókat nem érinti, kizárólag azokat az alkalmazottakat, akik a kétkezi munkát végzik az áruházakban. A béremelésekről még májusban egyeztetnek, a magasabb fizetést így nyártól kaphatják majd a dolgozók.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) azt is ki akarja harcolni, hogy Budapesten és vidéken azonos munkakörben egyforma bért kapjanak majd a dolgozók, jelenleg ugyanis a bérezésük nem egységes.

A vállalat állítása szerint arra törekszik, hogy alkalmazottai bére piaci viszonylatban néhány éven belül a legjobbak között legyen a régióban. Ezúttal a piaci nyomás és a sztrájkhelyzet is döntő volt abban, hogy a Tesco végül engedett a dolgozók akaratának – mondta el a lapnak, a KDFSZ vezetője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top