Aktuális

Ezt kell tudnod a Föld napjáról

Hamarosan itt a Föld napja. De mit is kell tudni róla és mikor lesz pontosan? Cikkünkben megtalálod a válaszokat!

Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére 1970. április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a Föld védelmében és megalakult a Föld napja hálózat. Mindez szigorú törvények születését eredményezte: új környezetvédő szervezetek alakultak a levegő és a vizek védelmére, és népszerűbbé vált az ökológiailag érzékenyebb életvitel.

Denis Hayes-ék 1989-ben létrehozták a Föld Napja Nemzetközi Hírközpontot, hogy havonta hírlevelet küldhessenek a világ országaiba a Föld helyzetéről és, hogy felvonulásokat, szabadegyetemeket tarthassanak a változás érdekében. Komoly veszélyekre hívták fel a világ figyelmét. Többek között a bioszféra pusztulására, az ipari szennyezés és az őserdők irtásának következményeire, a sivatagok terjedésére az üvegházhatásra és az ózonlyuk tágulására.

Ezt kell tudnod a Fold napjáról

1990-ben nálunk is megalakult a Föld napja alapítvány. A rendezvényeken kiemelt szerepet kaptak az iskolák és a pedagógusok.

Április 22-én minden éveben világszerte megünneplik a Föld napját és különböző programokat szerveznek. Közös faültetést, rajzpályázatokat, szemétszedést. A Föld napja 2016-os programjairól itt tájékozódhatsz.

Érdekesség, hogy idén éppen 2016. április 22-én írják alá New Yorkban a párizsi klímaszerződést, ez is kedvező változást hozhat.

A világnap remek alkalom, hogy felhívjuk a figyelmet a Föld megóvásának fontosságára, de nem csak ezen a napon, hanem mindig vigyáznunk kell rá, hiszen komoly veszélyben van. Nézd csak ezt a sokkoló videót:

Még több tartalom a Föld napjáról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top