Aktuális

Ismét taxik bénítják a fővárost

A közösségi személyszállítás betiltásáért tüntetnek kedd délután a taxisok, számos útvonal lezárásával bénítva meg a közlekedést fővárosszerte.

Az elégedetlenkedő taxis társulat a Hősök terén gyülekezett. A tüntetés során száz taxi két útvonalon, az Erzsébet hídon és a Szabadság hídon át a Kálvin tér felé, illetve az Andrássy úton keresztül a Lánchíd irányába vonul, csigalassúsággal. 

Ismét taxik bénítják a fővárost

Az Erzsébet híd Pestről Budára vezető oldalát lezárták a személyszállító kisiparosok miatt, a forgalom csak a másik irányban haladhat.

Gottlieb Géza, a demonstráció egyik szervezője az MTI-nek elmondta: azt követelik, hogy vegyék le a rendszámot az “illegális személyszállításon ért sofőrök” autójáról, valamint vegyék el a jogosítványukat. Korábban megfogalmazott javaslataik között az is szerepel, hogy kobozzák el a tetten ért gépjárművezető autóját (ami a hiénataxisok esetében sajnos megoldhatatlan mutatvány).

A taxisok annak is örülnének, ha “letiltanák” az internetes felületekről a közösségi személyszállítók applikációját. 
Ennek érdekében este hatig szakaszosan és időszakosan lezárják a Hősök tere – Dózsa György út – Thököly út – Rákóczi út – Kossuth Lajos utca – Erzsébet híd – Szent Gellért rakpart – Szabadság híd – Vámház körút – Kálvin tér – Károly körút – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca útvonalat.
Ugyancsak 18 óráig a Hősök tere – Andrássy út – József Attila utca – Széchenyi István tér – Lánchíd – Fő utca – budai felső rakpart – Bem József tér – Margit híd – Szent István körút – Nyugati tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca útvonalat is lezárják szakaszosan és időszakosan.
17 óráig lezárják a Lánchíd Pestről Budára vezető sávját, a József Attila utca Széchenyi István tér felé tartó sávjait, a Bajcsy-Zsilinszky út Bazilika felőli oldalának buszsávját, a Szabadság híd Budáról Pestre vezető sávját, a Vámház körút Kálvin tér felé tartó sávjait a Sóház utca és az Üllői út között, valamint a Műegyetem rakpart Szabadság hídra vezető sávját.
Demonstrációjukat a Parlament előtt fejezik be, ahol teljesen lezárják az Alkotmány utcát. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top