Aktuális

Megszűnhet az iskolákban a kötelező hittan és erkölcstan

Munkacsoportok vizsgálják, bevált-e a három éve bevezetett rendszer. Az is lehet, hogy a készülő új kerettantervben már nem fog szerepelni a hittan és az erkölcstan.

Az állami általános iskolákban három évvel ezelőtt lett kötelező tananyag a hittan és az erkölcstan. Sokan már akkor feleslegesnek tartották, a hitoktatásról többen jelezték, hogy nem való az iskolákba – írja az Origó.

 

 

A minisztérium most mérlegeli, hogy megszűnjön a két óra. Ez nem jelenti azt, hogy a szülők nem küldhetik hitoktatásra a kicsiket, inkább azt, hogy a délutáni fakultációkon tarthatják meg az órákat. Az is elhangzott, hogy 2018 szeptemberétől felmenő rendszerben új Nemzeti alaptantervet akar bevezetni a minisztérium. A “nemzeti minimum” létrehozása is felmerült: ha az iskola nem akar, nem kellene ennél többet tanítani.

A hitoktatás eltörlését fogják javasolni, ha a kerekasztalon múlik – írja a lap, amelynek több oktatási forrása is arról beszélt, hogy a szekularizált állami oktatásban problémát jelent a hittan.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top