Aktuális

Újabb pedagógustüntetés lesz – itt az időpont

Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom egyik képviselője az ATV-n bejelentette, hogy ismét utcára vonulnak.

Az újabb pedagógustüntetés oka a kormány döntése, mellyel a Kliket átalakítva (és nem megszüntetve, ahogy a Köznevelési Kerekasztalon túli szakemberek szerették volna) totális államosítás jöhet létre a közoktatásban.

A Pukli István és mások vezette Tanítanék Mozgalom július 5-re hívja utcára a tanárokat, így akarnak tiltakozni a Klik tervezett átalakítása ellen. Legutóbb március 15-én tartottak megmozdulást a Kossuth téren, ahol Pukli azt is megígérte, hogy minden héten lesz valami. Azóta volt például pedagógussztrájk, minek köszönhetően leállt az élet az iskolákban.

Újabb pedagógustüntetés lesz július 5-én

Pukliék pár napja nyílt levelet fogalmaztak meg a kormányhoz, melyben azt írják, hogy az Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke a Miniszterelnökséget vezető miniszter és az oktatási államtitkár továbbtolja a túltolt biciklit, és látszategyeztetéseket tartanak a saját baráti kerekasztalukkal (ahonnan a Pedagógusok Demokratikus Szakszevezete például felállt), a meghívott szakértőket pedig díszletnek használják.

A Tanítanék szerint a centralizált rendszer elbukott, de még mindig “Klik(ek)ben gondolkodnak, az iskolai autonómia helyett”, amely elengedhetetlenül szükséges a modern, jól működő, versenyképes oktatáshoz.

Pukliék magyarázatot követelnek arra, hogyan és kikkel egyeztetve, milyen koncepció alapján készül majd el az új nemzeti alaptanterv 2018-ra.

(via Pestisrácok, ATV)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top