Aktuális

Vizsgálatot követelnek az ELTE-s bántalmazások ügyében

Azonnali vizsgálatot követel az egyetemi Lágymányosi Eötvös Napokon történt bántalmazások ügyében a Fidelitas. A rendőrség is nyomoz.

Az interneten jelent meg a hír, hogy három fiatalt is megvertek a biztonsági őrök a Lágymányosi Eötvös Napokon. A szervezet döbbenetesnek tartja, hogy a hírek szerint a biztonsági szolgálat mindenfajta előzmény nélkül bántalmazta a fiatalokat. Elképesztőnek nevezték, hogy az ELTE ugyanazt a céget bízta meg az esemény lebonyolításával, amely a nemi erőszak ügy miatt elhíresült gólyatáborát is szervezte.

 A szervezet felszólította az ELTE vezetését, hogy indítson vizsgálatot az ügyben. Az Index cikke szerint “egyetemistákat vertek a biztonságiak az ELTE egyik buliján”. Azt írták, hogy az esemény Facebook-oldalán csütörtökön egy sértett tette közzé, hogy a biztonsági őrök megverték a barátját a nagy sátor bejáratánál, és őt is többször megütötték. A kommentelők szerint az őrök “kifejezetten agresszívek” voltak. Pénteken a katasztrófavédelemnek is ki kellett vonulnia.

Az intézmény közleményében kérte a szemtanúkat, hogy hívják a rendőrséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top