Aktuális

Annyi jó impulzus éri az embert

Interjú Koncz Andrea színésznővel a Keresztény Színházi Fesztivál kapcsán.
Annyi jó impulzus éri az embert

Kultúrszomjoltás. Agytágítás. Szellemi frissülés. Léleksimogatás vagy –karcolás. Ki hogy szereti – így invitálta a közönséget a Keresztény Színházi Fesztiválra az alig harmincéves színésznő, Koncz Andrea. A fesztivál idén már harmadszor május 20. és 26. között 5 helyszínen, 13 produkcióval több mint 200 szereplővel várja az érdeklődőket Budapesten.  Andrea játssza a fesztiválnyitó darab A királynő aranyból van című előadás főszerepét, Stuart Mária alakját.

Ha magadat három szóval lehetne csak jellemezni, mi volna az?
 
Kíváncsi. (Ön)kritikus és idealista.

Ezek mennyiben segítik a nagy női szerepek megformálását, mint például Stuart Máriáét, amire most készülsz?
A próbafolyamat alatt számomra az a legnagyobb segítség, ha a rendező, Nagy Viktor és az alkotótársaim hisznek bennem, és ha én is hiszek bennük és a közös munkában. Tele vagyok most izgalommal, hogy milyen lesz az “én Stuart Máriám”. Remélem, elég vagyok hozzá, majd kiderül.

Négy éve vagy az Új Színház társulatának tagja. Marosvásárhelyen végeztél a Művészeti Egyetem színművészeti tagozatán. Mennyire vagy elégedett a pályád indításával?
Boldog vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek. Éppen ezért úgy érzem, hogy mindig a lehető legjobbat próbálom kihozni magamból, és erre reflektál a környezetem és a szakma is. Néha rám tör a mohóság és az elégedetlenség. Ilyenkor azt látom csak, hogy még mi hiányzik, vagy mit csinálhatnék jobban. Nem is tudom, hogy ebben a szakmában van-e teljes elégedettség…talán nincs. De ez nem is baj.

Mivel töltöd színház után a szabadidődet?

Télen kuckós vagyok, ekkor találnak meg a jó filmek. Ezt a telet például Woody Allen, Vinterberg, Sorrentino és Almodovár filmjeivel töltöttem. Tavasszal kezdődik a zsongás. Ilyenkor szinte mindegy, hogy mit csinálok, csak kint legyek a zöldben, a napon. Nyáron sokat tekergek, utazok. Minél több helyre és minél messzebbre. Beleszerettem Ázsiába. Jártam Indiában, Kambodzsában, Thaiföldön, Indonéziában. Most épp Vietnam és Burma a célpontom. Bakancs meg hátizsák és uzsgyi! Na jó, nem ilyen egyszerű, de remélem, sikerül eljutnom. Nagyon sokat tanulok a világról és magamról ezeken az utazásokon.

Van egy csinos kerékpárod. Mindennap felülsz rá?
Márciustól októberig elválaszthatatlanok vagyunk a bicajommal.

Bor is készült a Keresztény Színházi fesztiválra. Kóstoltad?
Persze! Rögtön a sajtótájékoztató után, ahol Takler András bemutatta a fesztiválbort. Nagyon szeretem a Takler Pincészet borait, egyébként is nagy borimádó vagyok. Édesapám a Küküllő mentéről származik, ott is nagy hagyománya van a borkészítésnek. Édesapám is minden évben előrukkol valami finom házi borral.

Ha ajánlani kellene a fesztivált a veled egykorúaknak, mit mondanál, miért jöjjenek el?

Kultúrszomjoltás. Agytágítás. Szellemi frissülés. Léleksimogatás vagy –karcolás. Ki hogy szereti. Olaszországból, Lengyelországból érkeznek társulatok, a debreceni Csokonai Színház társulata is vendégszerepel. Egy ilyen színházi fesztiválon annyi jó impulzus éri az embert, és közösségi élményt is nyújt.

További információk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top