Aktuális

Kinek ajánljam adóm 1%-át?

Adónk 1%-a jó eséllyel nem hatalmas összeg, ám mivel sokan rendelkezünk adónk 1%-áról, sok kicsi sokra mehet. Éppen ezért fontos, hogy olyan alapítványnak ajánljuk fel, ahol számunkra fontos, értékes cél érdekében használják fel ezeket az összegeket.

 

                       ADÓD 1%-ÁVAL SEGÍTS A LEUKÉMIÁS GYERMEKEKNEK!

 

EZÚTTAL NEKED EZ MÉG EGY APRÓ KIADÁST SEM JELENT!
ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL, HOGY ADÓD FELHASZNÁLÁSÁNAK EGY RÉSZÉRŐL MOST TE DÖNTHETSZ!
Ma a fejlett világban több gyermek hal meg rákban, mint bármely más betegségben. Magyarországon jelenleg körülbelül 3000 gyermek áll gondozás alatt daganatos betegség miatt.

A daganatos gyermekbetegségek terén rendkívül fontos, hogy míg az 1950-es években a rákos gyermekek mindössze 10%-a élte túl a betegséget, ma már a daganatos gyermekek 75-80%-a sikeresen gyógyítható, ha a megfelelő források a rendelkezésre állnak.
Ebben segíthetsz Te is adód 1%-ának felajánlásával!.
A 2003-ban alapított Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány célja a Magyarország területén élő leukémiás és egyéb rákos megbetegedésekben szenvedő gyermekek életkörülményeinek javítása, gyógyulásra való esélyük növelése.
Legutóbb 2016. május 4-én kiemelkedő támogatást, 24 millió forintot adott át az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a Magyar Gyermekonkológai Hálózat tagjai részére életmentő készülékek megvásárlására a gyermekleukémia gyógyításához.
Alapítványunk a kórházi gyermekonkológiai osztályok támogatása mellett családtámogatási programunkban közvetlenül a családoknak nyújtunk anyagi és lelki segítséget.
Megalakulásunk óta több mint 600 érintett családnak nyújtottunk rendszeres segítséget. Jelenleg mintegy 100 érintett család vesz részt a programunkban, amelynek keretében rendszeres havi anyagi támogatást nyújtunk, amely éves szinten 300 000 Ft-ot jelent a családoknak. SOHA EGYETLEN NÁLUNK JELENTKEZŐ RÁSZORULÓ, LEUKÉMIÁS VAGY RÁKOS GYERMEKET NEVELŐ CSALÁDOT NEM UTASÍTUNK EL. ERRE A FORRÁST MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ELŐTEREMTJÜK.
Harmadik támogatási pillérünk a rehabilitált leukémiás gyermekek integrációs táboroztatása.  Alapítványunk térítésmentes, 1 hetes nyári tábort szervez 2 turnusban leukémiás, daganatos és hemofíliás gyermekek és testvéreik számára.  
Szeretnénk kifejezni őszinte nagyrabecsülésünket a leukémiás gyermekeknek nyújtott önzetlen segítségedért!
SZÍVBŐL KÖSZÖNJÜK!
EGYÜTT A LEUKÉMIÁS GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY
WEB: www.leukemias.hu
Tel: 061 356 2136

 

                                       Étel, menedék, szeretet: Borka és Cili története

Borkát és Cilit is a HEROSZ önkéntesei találták az utcán, igencsak elhanyagolt állapotban. Mintha megérezték volna sorsuk hasonlóságát, már a telepen barátok lettek: együtt ettek és aludtak. Borka félős volt, eleinte sétáltatni sem lehetett, csak gubbasztott a kennelben. Gondozók szeretetének köszönhetően tanult meg újra bízni az emberekben. Egy önkéntesünk fogadta örökbe. Borkában hatalmas megfelelési vágy van, szeret dolgozni, imád kutyaiskolába járni, már munkakutyavizsgája is van.

Boldog, egészséges, magabiztos kutya lett belőle.
Kis barátja, Cili kórosan sovány volt. Ennek ellenére kedves, bújós macska. Elképesztően játékos, plüsseivel együtt alszik, cipeli magával őket mindenhova. A mai napig többet eszik a kelleténél, az éhezés mély nyomokat hagyott benne. Ma már szerető családban él ő is, ahol játékkal, bújással, cicakedvességekkel hálálja meg a törődést. Évente több ezer megunt, vagy gazdátlan, kóbor állat kerül hozzánk. Mi értük élünk. Hogy nekik jobb legyen, hogy esélyt kapjanak egy boldogabb, teljes életre. Újra.
Kérjük, adód 1%-ával támogasd munkánkat, hogy még több állatot menthessünk meg!
 
Elérhetőségeink:
HEROSZ Állat- és Természetvédő Egyesület 1113 Budapest, Nagyszőlős utca 21.
Tel: (+36)1 331 8380
e-mail: info@herosz.hu

                               Bohócdoktorok a beteg gyermekek gyógyulásáért

 

A Piros Orr Bohócdoktorok közel 20 éve azért dolgoznak, hogy a kórházi kezelésre szoruló beteg gyermekeket megnevettessék. Teszik ezt azért, mert jól tudják, hogy a vidámság hozzájárul a kis betegek mielőbbi gyógyulásához.
 A bohócdoktorok képzett előadóművészek, akik nemzetközi szakmai képzés után kezdik el a kórházi munkát. Maximálisan felkészülve arra, hogy megtalálják a közös hangot a kórházban fekvő gyermekekkel – legyen szó egészen piciről vagy kamaszról –, és legalább egy rövid időre feledtessék velük a betegségüket.
A Te segítségeddel még több beteg gyermeket vidíthatnak fel a Piros Orr Bohócdoktorok! Légy Te is részese a varázslatnak!
Kérjük, adód 1%-ával támogasd a bohócdoktorok gyógyító munkáját!
Adószámunk: 18090628-1-41
www.pirosorr.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top