Aktuális

Tornatanár molesztálhatott egy diáklányt Sopronban

Kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Soproni Rendőrkapitányság, miután egy tanár feltehetően túl messze merészkedett egy 13 éves tanítványával.

Az eset még januárban történt, most igazságügyi pszichológus szakértőt rendeltek ki, hogy le tudják zárni az ügyet.

A Kisalföld információi szerint a lány még áprilisban is ugyanabba az intézménybe járt, ahol a tornatár megkörnyékezte, sőt ugyanaz a férfi volt a tanára is. A lány így mesélt a lapnak az előzményekről. “Nagyon rendes volt velem a fiatal testnevelő. Azt mondta, segíteni akar, hogy ne legyek szomorú. Gyakran szóba került a családom, hogy költöztünk, és hogy beteg az anyukám. Igen, alkoholbeteg volt, de már tiszta… Szóval, az interneten is leveleztünk a tornatanárral, SMS-eket is írt, gyakran hazavitt az autójával” – meséli. Az eleinte különös figyelmességnek tűnő pedagógusi törődés furcsa színezetet kapott. Érintések jöttek, egyre merészebb üzenetek érkeztek, amiket a lány el is mentett a számítógépére, mégsem szólt sokáig senkinek. “Majd kérni szeretnék valamit, titok, de sz-szel kezdődik” – valami ilyesmit írhatott a tanár, amitől végül úgy megijedt a gyerek, hogy segítséget kért az édesanyjától.

Összefogtak ellenük

Az anya viszont elmesélte, hogy először megijedt, azt gondolta, a lánya még kamasz, talán szerelmes a tanárába, de miután meglátta az üzeneteket, egyértelmű lett a helyzet. Felhívta a tanárt, aki először tiltakozott, aztán arra kérte, ne szóljon senkinek, ne tegye tönkre. De a szülők szóltak az osztályfőnöknek és az iskolaigazgatónak, az anya viszont úgy érzi, a későbbi szembesítések során úgy tűnt, hogy mindenki összefogott a lánya ellen. “Hogy mert egy tanárral kikezdeni?” – vetették fel a kérdést, mondván a gyerek volt az, aki válaszolt az üzenetekre, és ő mosolygott vissza a tanárra is. Egyesek szerint ez másként nem történhetett.

A lányt azóta nem vette át egy intézmény sem, tornaórára pedig nem jár, mert ugyanaz a tanára. A Kisalföld szerette volna megszólaltatni a gyanú szerint molesztáló pedagógust is, de a férfi nem nyilatkozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top