Aktuális

Nem kapnak fizetést a mezőcsáti tanárok

Nem kapnak fizetést, és az állásukat is féltik a tanárok a református egyház által működtetett mezőcsáti iskolákban.

Mezőcsáton, a Magyar Református Egyház által fenntartott iskolákban hónapok óta nem fizették a járulékokat a dolgozók után – erről számolt be az RTL Klub Híradója. A pedagógusok ebben a hónapban már a fizetésüket sem kapták meg.

A hírműsornak inkognitóban nyilatkozó tanár szerint teljes a létbizonytalanság, az iskolák dolgozói egymással is félnek beszélni az ügyről, és attól tartanak, hogy elveszíthetik a munkájukat.

A református egyház 2011 óta működteti az iskolákat. Tavaly nyáron előfordult már, hogy a dolgozók hónapokig nem kaptak fizetést, akkor az Emberi Erőforrások Minisztériumától kaptak hatmillió forintos gyorssegélyt.

A református egyház a hírműsor megkeresésére úgy nyilatkozott, a jelenlegi helyzet azért alakulhatott ki Mezőcsáton, mert csökkent az iskolákban a tanulói létszám, a tankötelezettség korhatára 18-ról 16 évre változott, és a kiadásaik is nőttek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top