Aktuális

Több mint 10 ezer forintos fizetésemelésre számíthat 20 ezer tanár

Örülhetnek a tanárok, akik eddig kétségesnek érezték a besorolásukat: automatikusan magasabb kategóriába minősítik át őket.

A Köznevelési Kerekasztalon tett ígéreteket betartva automatikusan átminősítik a magasabb kategóriába azt a jóval több mint húszezer pedagógust, aki sokáig kétségesnek érezhette besorolását írja a Népszabadság az Emberi Erőforrások Minisztáriumának (EMMI) közlésére hivatkozva.

Az oktatásért felelős államtitkárság egyértelműen leszögezte: az ideiglenesen a II. fokozatban lévő mintegy 12 ezer tanár e besorolását automatikusan, minden további minősítési kötelezettség nélkül véglegesítik 2017. január 1-jétől.

Mentesülnek az eljárás alól

A nyugdíjkorhatártól 2013. szeptember 1-jén tíz évre 2016. szeptemberében értelemszerűen már csak hét évre vagy kevesebb időre lévő, az I. kategóriába tartozó 16-17 ezer tanárt is automatikusan átsorolják a magasabb kategóriába. Nincs jelentősége, hogy most beadtak-e jelentkezési lapot minősítésre, mentesülnek az eljárás alól.

A jogszabály változása júniusra várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top