Aktuális

Ma már jég is eshet

A csütörtöki heves esőzések után ma jégesőre is számítani kell. És még ráadásul péntek 13, sőt fagyosszentek második, Bonifác napja van. Úgy tűnik, a pünkösdi hétvége előtti utolsó munkanapon sem élvezhetjük a napsütést.

A csütörtöki özönvíz után délnyugat felől felszakadozik a felhőzet, ezért reggel és délelőtt már jóval kevesebb helyen zuhoghat az eső. Várhatóan a déli órákra az északkeleti határvidéket is elhagyja az országos esőt okozó csapadékzóna.

Időjárásunk gyorsan változik péntek 13-án a reggeli, kora délelőtti órákban, hiszen a még kevésbé felhős területeken is a délelőtt folyamán gyorsan gomolyfelhőssé válik az ég, de ekkor még csak kevés helyen ered el ismét az eső. Délután ugyanakkor már sokfelé valószínű újabb zápor, zivatar, néhol jégesőre is számítani kell. Itt-ott még rövid időre előbújhat a nap.

A délnyugatira forduló szél a déli óráktól fokozatosan megélénkül, sokfelé megerősödik leginkább a déli országrészben, illetve zivatarok idején viharos lökésekkel kísérve. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16-22 fok között valószínű, késő estére 12-17 fokig hűl le a levegő. És sajnos a pünkösdi hosszú hétvégén sem számíthatunk zavartalan napos időre, durva lehűlést is hoz az ünnep.

(Híradó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top