Aktuális

Rió 2016: csak 4 nappal az olimpia előtt adják át az új metróvonalat

Az biztos, hogy nem sietik el a munkát a brazilok. Az új metróvonalat a sportolók, a belépőjeggyel rendelkező látogatók és a sportszakemberek tesztelhetik, mégpedig egyből élesben.

Rio de Janeiro új, negyedik metróvonala, amely kifejezetten az olimpiára épült, és a sportesemények helyszínét köti össze a turisztikai szálláshelyekkel, elkészül júniusra, de mindössze négy nappal a megnyitó előtt helyezik forgalomba.

Az új metróvonalon az első időszakban csak a sportolók, a belépőjeggyel rendelkező látogatók és a sportszakemberek utazhatnak. Noha a metró júniusban már teljesen üzemképes lesz, hivatalosan csak augusztusban adják át.

Rió 2016: csak 4 nappal az olimpia előtt adják át az új metróvonalat

A 16 kilométer hosszú földalatti a városközpont, a turisztikailag frekventált Ipanema és a Copacabana negyedeket köti össze Barra da Tijucával, ahol a sportesemények nagy részét rendezik. Jelenleg akár két órába is telhet a Barra és a város többi része közötti utat megtenni, a metróvonallal 13 percre csökken ez az idő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top