Aktuális

Máris egymilliárdot kaszáltak a szupertraffipaxokkal

Kevesebb szabályszegést rögzítettek a vártnál, de így is közel egymilliárdos bírságot szabtak már ki a múlt hónapban bevezetett szupertraffipaxok.

Megközelítheti az egymilliárd forintot az április óta élesben működő szupertraffipaxok képei nyomán kiszabott bírság – írja a Világgazdaság.

A VÉDA országos közlekedésellenőrző rendszer 365 fix kameráját 134 balesetveszélyes útra telepítették.

A szupertraffipaxok egy hónap alatt 29 ezer gyorshajtást rögzítettek, 116 esetben a biztonsági öv be nem csatolása miatt szabnak ki bírságot, 68 autós az autópályák leállósávjában haladt, 27 pedig piroson hajtott át.

A VÉDA üzembe helyezése elősegítheti azt az Európai Unió által kitűzött célt, hogy négy éven belül a közúti balesetekben elhunytak száma a 2010-es adatokhoz képest a felére essen vissza, a század derekára pedig a halálos áldozatok száma a nullához közelítsen.

A fix traffipaxok naponta egymillió autót ellenőriznek, ehhez képest az egy hónap alatt rögzített szabályszegések száma kisebb volt annál, mint amire a rendőrség számított.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top