Aktuális

Háborog az internet: senki sem adta át a helyét a kismamának a vonaton

"Mit nyavalyogsz itt? Ekkora hassal maradtál volna otthon" – vágta hozzá valaki, mikor megkérte utastársait, hogy adják át a helyüket.

A 31 éves brit kismama ma, a reggeli csúcsforgalomban szeretett volna eljutni lakóhelyéről, Crawley-ból Londonba. Az Evening Standard című brit lapnak elmondta, az út átlagos esetben legfeljebb 40 percig tart, most azonban – vélhetően a vasutassztrájk miatt – több mint két óráig tartott. “Ezen a vonalon általában nem utaznak sokan, de ma tömve volt a szerelvény” – mesélt Julie, akinek vezetéknevét a saját kérésére nem hozták nyilvánosságra. 

Háborog az internet: senki sem adta át a helyét a kismamának a vonaton

A várandósság nyolcadik hónapjában járó kismama azt mondja, a metrón szinte mindig átadják neki a helyet, de ezen a mai napon valahogy mindenki sokkal feszültebb és ingerültebb volt, mint szokott. Julie azután került a figyelem középpontjába, hogy a reggeli utazásról képet osztott meg a Twitteren, amihez kísérőszövegként odaírta: a lovagiasság kihalt.

A poszt hamar terjedni kezdett az interneten, és eddig a pillanatig rengeteg hozzászólást generált. Volt, aki egyet értett a kismamával, volt, aki saját tapasztalatait osztotta meg az embertársai nemtörődömségéről, de olyan is akadt, aki épp a kismamának ment neki, mondván, ekkora hassal jobban tette volna, ha otthon marad. 

Olvass még többet az udvariasságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top