Aktuális

Ma éjfélig adhatod le az adóbevallásodat

Péntek éjfélkor lejár a személyijövedelemadó-bevallások benyújtásának határideje. Az adóhatóság ügyfélszolgálatai és egyes posták a szokásosnál hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket.

 A NAV ügyfélszolgálatai hat óráig lesznek nyitva. Valamennyi megyeszékhelyen legalább egy posta este 8 óráig nyitva tart, a fővárosban pedig az éjjel-nappal működő Keleti pályaudvarnál lévő postán kívül a Nyugati pályaudvarnál 24 óráig, a Mammut Bevásárlóközpontban este 9-ig lehet feladni az adóbevallást. A bevallást papíron benyújtóknak célszerű szem előtt tartaniuk, hogy a posta a tényleges dátummal ismeri el a küldemény felvételét, így ha valaki éjfél előtt érkezik a postára, de a küldemény felvételére éjfél után kerül sor, azon a 21-ei dátumot rögzítik. 

Van lehetőség elektronikusan elkészíteni és az ügyfélkapun keresztül benyújtani a bevallást, ehhez soron kívül regisztrálni lehet a NAV ügyfélszolgálatainál.

Úgy tűnik, hogy sokan hagyták az utolsó pillanatra az adóbevallásuk feladását. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz május 15-ig 3,2 millió szja-bevallás érkezett, és figyelembe véve, hogy tavaly 4,7 milliót nyújtottak be, még mintegy 1,5 milliót várnak.

Ma éjfélig adhatjuk fel az adóevallásunkat

Mire érdemes figyelni?

A bevallási határidő mellett célszerű figyelni a bevallás pontos kitöltésére is. Gyakori hiba, hogy a papíron benyújtott bevallás főlapjáról hiányzik az aláírás, adó-visszaigényléskor pedig a bankszámlaszám vagy utalási cím. Gyakori az is, hogy nem tüntetik fel az adószámot, hiányosak a családi kedvezménnyel vagy az első házasok kedvezményével kapcsolatos adatok, valamint a kifizető által levont adóelőleg nem jó sorban szerepel vagy hiányzik a bevallásból. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top