Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Szívmelengető történet: a tűzfalról vigyázza gazdája minden lépését a magyar kutya

Bogárkát szűkebb lakhelyén mindenki csak úgy ismeri, mint a kutyát, aki soha, egy pillanatra sem veszi le szemét a gazdájáról. Most életnagyságú festmény készült róla.

Anna és Bogár megható, közös története 2014. április 12-én vette kezdetét az Illatos úton. A fiatal nő aznap úgy döntött, kilátogat a tavaszi örökbefogadó napra, így találhatott rá a csontsoványra fogyott fekete labradorra, aki – mint írja – akkor már negyedik hónapja raboskodott az ebtelep kennelsorán. 

 

Bogár előéletéről annyit lehet tudni, hogy 2014. január 2-án, a tizedik kerületben fogták be, ahonnan feltehetően a szilveszteri tűzijátéktól megrémülve szaladt világgá. Mivel senki sem jelentkezett érte, az Illatos úti menhelyre került.

 

Képek forrása: Vigyél Haza Alapítvány
Képek forrása: Vigyél Haza Alapítvány

Mikor Anna belenézett Bogár szemeibe, azonnal döntött: magához veszi őt. A történet ezzel a happy enddel véget is érhetne, de az igazság az, hogy még csak ekkor kezdődött. A Vigyél Haza Alapítványnak címzett levelében Anna leírja, a halálra rémült Bogárt nagyon megviselte a négy hónapos bezártság:

 

Csontsoványra fogyott, az egyébként gyönyörű, fényes szőre korpás lett, emlőiben pedig diónagyságú daganatok fejlődtek ki. A Vigyél Haza Alapítvány mindenben segített nekünk, hogy Bogár mihamarabb felépülhessen, így az ivartalanítási akció mellett gondoskodtak a daganatok eltávolításáról is.

 

A sikeres műtétet követően Bogár állapota gyorsan javulni kezdett: szőre hamarosan ismét a régi pompájában tündökölt, csillapíthatatlan étvágyának hála pedig eltűntek kilógó bordái, helyüket a labradorokra oly jellemző kerek has vette át. Anna azt írja, a futtatóban mindenki csak úgy ismerte Bogárkát, mint a kutyust, aki soha egy pillanatra sem veszíti szem elől gazdiját. “Így vigyázunk egymásra már kereken két éve” – tette még hozzá.

Képek forrása: Vigyél Haza Alapítvány
Képek forrása: Vigyél Haza Alapítvány

A kedves történet a közelmúltban új fordulatot vett. A hűséges kutya és jámbor tekintete felkeltette a Neopaint Works festőinek figyelmét, akik miután megismerték Bogár történetét, őt választották következő alkotásuk főszereplőjéül. “Hamarosan felújították a Dob utcában található tűzfalfestést, amelyen immáron az életnagyságban megfestett Bogár tartja szemmel a zöldségesnél vásárló gazdiját. Az pedig külön ajándék, hogy a mű pontosan közös életünk második évének fordulójára készült el” – írta Anna, aki a nem mindennapi alkotásról képet is küldött, íme:

Szívmelengető történet: a tűzfalról vigyázza gazdája minden lépését a magyar kutya
Képek forrása: Vigyél Haza Alapítvány
Képek forrása: Vigyél Haza Alapítvány
Képek forrása: Vigyél Haza Alapítvány

Olvass még többet örökbe fogadott kutyákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top