Aktuális

Rengeteg kölyöktigris tetemére leltek Thaiföldön

Thai vadvédelmi szakemberek fedezték fel negyven tigriskölyök tetemét szerdán, egy szerzetesek által működtetett vadasparkban.

A Thaiföld Kancsanaburi tartományában lévő Szai Jok településen lévő Tigris-templom egy, a turisták számára fenntartott tigrispark volt, évi 3 millió dolláros bevétellel, ahol az amerikai állatvédelmi szervezet, a PETA szerint a jószágokat túlzsúfoltan, minden szakmaiság mellőzésével, kizárólag látványosságként, pénzszerzési céllal tartották a buddhista szerzetesek, ezért bojkottra szólítottak fel az állatkínzás miatt.

Rengeteg kölyöktigris tetemére leltek Thaiföldön

A thai környezetvédelmi minisztérium tavaly 140 tigris áttelepítését rendelte el egy tenyésztési központba, mert kiderült: a papok engedély nélkül tartották a nagymacskákat, ráadásul az illegális állatkereskedelem gyanúja is felmerült. Az sem sejtet sok jót, hogy a tigrisek szervei kedvelt alapanyagai a kínai kuruzslóknak – talán a most megtalált kölyöktigris-tetemeket is erre a célra spájzolták be.

Hétfő óta 52 tigrist mentettek ki, 85 még az állatparkban van. A költöztetést ezer vadvédelmi szakember és katona végzi, egy hétig. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top