Aktuális

Újabb magyar edzőről derült ki, hogy erőszakolt

A női bokszválogatott korábbi kapitánya állítja, ő nem pedofil, csak csókolózni akart.

Az érintett Sz. József 74 éves, jelenleg is a hajdúszoboszlói Papp László Ökölvívó Akadémia elnöke. A Bors szerint a férfi 1959-ben állt bíróság elé, erőszakos nemi közösülés vádjával. A bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A bokszedző most azt mondta a lapnak, hogy “nem vagyok pedofil, Rózsika melle felé sem nyúltam, a bugyiját sem téptem le, csak udvarolni akartam és csókolózni”. Sz. azt állítja, máig jóban van áldozatával.

A lap megemlíti, hogy a férfinak két garázda ügye is volt, 1963-ban verekedésért 10 és fél hónapot ült is, legutóbb pedig 2014 októberében vert meg egy járókelőt. Ebben az ügyben várhatóan június közepén lesz ítélet.

Sz. József 2006 és 2008 között a női bokszválogatott kapitányaként dolgozott.

Számítottam rá, hogy Rózsika esetét elővehetik, ezért ké­sőbb megmondtam a válogatottban szereplő lányoknak, hogy az edzőtábori szobám ajtaját ne lépjék át, csakis nyilvános helyen beszélgessünk – mondta.

 Ha tudnak az erőszakról, nem nevezik ki

Csötönyi Sándor, az ökölvívó-szövetség elnöke csak egy hete hallott Sz. ügyeiről. A mester­edző börtönbüntetése letöltése után öt évvel erkölcsi bizonyítványt kapott, kapitányi kinevezésének így nem volt akadálya.

Ha tudtam volna az ügyeiről, ezt nem teszem – mondta Csötönyi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top