Aktuális

Megdupláznák a szabad vasárnapok számát

Miután újra kinyitottak a boltok vasárnap, a KDNP azzal is beérné, ha a kereskedelemben dolgozó nagycsaládosok és az egyedülálló szülők mentesülnének a vasárnapi munkavégzés alól.

Vége a vasárnapi boltzárnak, ezért a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) azt szeretné, ha a mostani egy szabad vasárnappal szemben legalább két kötelező vasárnapi pihenőnap lenne biztosított a kereskedelemben dolgozók számára. 

Harrach Péter frakcióvezető közölte, a két szabad vasárnap mellett azt is szeretnék, ha a nagycsaládosok, a kisgyermekesek vagy a gyermeküket egyedül nevelők mentesülnének a vasárnapi munkavégzés alól, és ilyen beosztást csak saját kérésre kapnának. A kisebbik kormánypárt emellett a vasárnapi munkavégzést 8 órában maximálná, és fontosnak tartaná az alapbérek emelését is. 
   
Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint két számjegyű béremelésre lenne szükség a kereskedelemben dolgozók számára. Kitért arra is, hogy javasolják, december 24-e is legyen a jövőben munkaszüneti nap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top