Aktuális

Ezekben a városokban lesz pedagógustüntetés most szombaton

Most szombaton, június 11-én országos pedagógus tüntetés lesz. Összefoglaltuk, mikor, hol és miért.

Nemcsak Budapesten, országszerte is lesznek tüntetések. A Tanítanék Mozgalom nem kér a jelenlegi oktatási rendszerből, azt üzenik, hogy nem hátrálnak. “A Tanítanék Mozgalom fél éve küzd egy élhetőbb, működőképes oktatási rendszer kidolgozásáért. Egyre többen vagyunk, és egyre dühösebbek vagyunk, amikor látjuk, hogy a kormányzat hogyan tolja tovább a biciklit az iskolák totális államosításával, teszi tönkre a szakképzést, és általában csak bukdácsol az oktatási ügyekben. Nem hagyhatjuk, hogy a kormányzat rossz döntéseinek hatása gyermekeinken csapódjon le. Nem állunk meg.

Már így is rengeteg dolgot értünk el az elmúlt fél évben. A megkezdett munkát folytatnunk kell, addig küzdünk, amíg el nem érjük közös céljainkat. A Tanévzárón természetesen osztályozni is fogunk. Osztályozzuk a saját teljesítményünket, és osztályozzuk a kormányét is. Annyit már előre elárulhatunk: lesz, akinek ősszel pótvizsgáznia kell.” A tanárokkal egyébként nemcsak a szülők, de a diákok is együtt vonulnak, hiszen az oktatási rendszer legnagyobb vesztesei éppen ők.

A gyülekező délután 14 órakor lesz Budapesten, a Március 15. téren, a demonstrálók innen vonulnak majd át a Várkert Bazárhoz, ahol a kormány teljesítményét is osztályozzák majd.

 

A budapesti eseményhez több vidéki helyszín is csatlakozott szerte Magyarországon. A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is csatlakozott a kezdeményezéshez, közösen szervezték a demonstrációt  Miskolcra, Pécsre, Győrbe és Nyíregyházára. Emellett két másik – nem szakszervezeti indíttatású – tüntetés is lesz vidéken: az egyik Békéscsabán, míg a másik Szegeden. Június 11-én tehát demonstráció lesz a következő városokban:

Bizonyítványosztás országszerte, van akinek pótvizsgáznia is kell - szombaton ismét pedagógustüntetés lesz
  • Békéscsaba, Szabadság tér, 15 óra Panasz-óra
  • Budapest, Március 15. tér, 14 óra Tanítanék Tanévzáró – Bizonyítványosztó tüntetés                                                                      Diákszolidaritás a tanárokkal – Tanévzáró Tüntetés
  • Debrecen, Ady tér, 14:30 óra Kockás kokárdás villámcsődület
  • Győr, Városháztér, 10:30 óra Bizonyítványosztó tüntetés Győrben is!
  • Miskolc, Hősök tere, 15 óra Tanévzáró Tüntetés Miskolcon – A miskolci tüntetés szervezői azt ígérik: léggömbökön eresztik el a kormány be nem váltott ígéreteit.
  • Pécs, Jókai tér, 15 óra A bizonyítvány elkészült – performance kockás és fehér ingre
  • Szeged, Klauzál tér, 15 óra Összefogás az oktatásért!

Még nincs vége

Nem szabad a kormánynak egy pillanatra sem megnyugodnia azért, mert lezárul a tanév. Az elégedetlenségi hullám nem fáradt ki, még nem zártuk le az ügyet” – nyilatkozta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a Magyar Nemzetnek. A nyár az erőgyűjtés ideje lesz, amikor azt gondolják végig, hogy milyen új eszközökkel lehetne elérni,hogy követeléseiket érdemben meghallgassa a kormány. “Nyitni kell a palettát, hiszen a szakszervezet által eddig igénybe vett eszközök – akár a tüntetés, akár a sztrájk – nem hoztak eredményt” – tette hozzá Gallóné.

Itt olvashatsz még többet a közoktatásról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top