Aktuális

Itt az újabb lehallgatási botrány?

Poloskát találtak az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet irodájában. A szakértő szerint nehezen beszerezhető készülékről van szó.

Saját Facebook-oldalán tette közzé a jogvédő szervezet, hogy az elmúlt napokban “gyanúsnak tűnő készüléket találtak az irodájukban, amely a távközlési vezetékeket, többek között a wifit fogta közre, a más funkciót ellátó kábelárnyékoló doboz helyett”.

Itt az újabb lehallgatási botrány?

Megvizsgáltatták egy szakértővel, aki szerint egy olyan nehezen beszerezhető készülékről van szó, amely adattovábbításra alkalmas. “Nem tudjuk, hogy a szerkezet kitől származik, és hogyan került az irodánkba, mindenesetre biztosan állíthatjuk, hogy nincs senki előtt titkolnivalónk.”

A Népszabadság emlékeztet, hogy az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet a Soros Alapítvány hozta létre 2003 januárjában azért, hogy a hagyományostól eltérő, újszerű intézményi formát teremtsen a demokratikus magyar közélet formálására. Az intézet másokkal (jogvédőkkel, civil szervezetekkel vagy más intézményekkel) együtt fellépve szeretne hozzájárulni a szakmai és a szélesebb közvélemény tájékoztatásához, a politikai napirend formálásához azokban az ügyekben, amelyek hatással vannak az állampolgárok és a közhatalom közötti kapcsolat minőségére.

Vannak legális lehallgatások is

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top