Aktuális

Szombaton nagyon durván leszakad az ég, de legalább fázunk is

Szombaton három megye kivételével országszerte felhőszakadás és a sok eső lesz a meteorológiai szolgálat által adott figyelmeztetés szerint.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSz) által közölt péntek délutáni figyelmeztetés szerint szombat délutántól egyre többfelé lesz eső, zivatar, erős szél sőt akár jégeső is. Péntek estétől főként a Dunántúl északi, északnyugati felén komoly esőzés várható.

Szombaton nagyon durván leszakad az ég, de legalább fázunk is

Szombatra Csongrád, Békés és Hajdú-Bihar megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adtak ki az esőzések miatt. Tizenhat megyére és a fővárosra a felhőszakadás veszélye miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Itt az intenzív záporok, zivatarok rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadékot hozhatnak. Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyére a nap folyamán várható sok eső miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 22-27 Celsius-fok között valószínű. Vasárnap is sokfelé várható eső, zápor, keleten zivatar is előfordulhat. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet, napközben 16-23 fokig melegszik a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top