Aktuális

34 holttestet találtak a Szaharában, 20 gyerek is szomjan halt

Harmincnégy menekült, köztük húsz gyerek holttestére bukkantak a Szaharában a nigeri hatóságok. Szomjan haltak...

A minisztérium közleménye szerint a menekülteket “valamikor június 6. és 12. között” sorsukra hagyták az embercsempészek. Eddig két holttestet azonosítottak, egy férfi és egy 26 éves nő maradványait.

A szomszédos Algériába tartó öt férfi, kilenc nő és húsz gyermek múlt héten a nigeri–algériai határon lévő Asszamaka határállomás közelében lelte halálát a Szaharában. A védelmi tárca szerint valószínűleg szomjan haltak.

 A minisztérium felhívta a menekültek figyelmét az őket fenyegető veszélyekre, amennyiben megpróbálnak átkelni az embercsempész-hálózatok által ellenőrzött sivatagi úton.

Az elmúlt években több ezren érkeztek Algériába Afrika belső területeiről, elsősorban a szomszédos Maliból és Nigerből. A Fekete-Afrikából induló menekültek számára az észak-afrikai ország vált az első számú célponttá, helyettesítve a 2011 óta belpolitikai káoszba süllyedt Líbiát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top