Aktuális

Folyáson feljelentik azt, aki nem kért a marhatelepből

Forrnak az indulatok a Tisza menti Folyás községben egy szarvasmarhatelep miatt.

A folyási önkormányzat 12 belterületi telket értékesített januárban egy Aberdeen Angus marhákat tenyésztő gazdálkodónak, de a településen nem mindenki örült, hogy szarvasmarhatelep létesül a közelben.

Ezért ketten is aláírásgyűjtésbe kezdtek a beruházás ellen, mire a befektető azonnal visszalépett. Ezen dühödött be a község vezetése, és – a májusi végi testületi ülésről készült jegyzőkönyv tanúsága szerint – Magyar Sándor (független) polgármester javasolta a képviselőknek, jelentsék fel azt a két nőt, aki aláírásokat kezdett gyűjteni.

A Haon.hu megkereste a polgármestert, aki nem akart nyilatkozni, de a testületi ülés jegyzőkönyve szerint azt mondta, hogy a testület tagjait sértegették, korrupt­nak, “bólogatójánosnak” nevezték, és otthonukban, munkahelyükön zaklatták őket. Állítása szerint ezért került kórházba az alpolgármester.

Úgy ítélte meg, ez már büntetőjogi kategória, és álláspontja szerint, ha a testület mindent következmény nélkül hagy, abban a hiszemben tartja a lakosságot, hogy a faluban mindent meg lehet csinálni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top