Aktuális

“A kezdet kezdetétől tudtam, hogy más vagyok, mint a többiek”

Liam 40 évvel ezelőtt egy német házaspár második gyermekeként jött a világra. Akkor még Stephanie-nak hívták.

“Alig hároméves voltam, mikor először megfordult a fejemben, hogy én valamiért más vagyok, mint a többiek” – kezdi vallomását a Mirror című brit lapnak Liam Klenk. A 40 éves transznemű férfi a lap riporterének hozzátette, mikor a világra jött, szüleitől a Stephanie nevet kapta, és lánynak is nevelték, ám már egész kiskorától küzdött azért, hogy ez ne így legyen.

 “Folyton rövidre vágattam a hajam, Stefannak hívattam magam. Mikor kamaszodni kezdtem, és megnőttek a melleim, inkább bő ruhákba bugyoláltam magam, csak hogy ne látszódjanak” – mondta. Liam elárulta azt is, hogy bár már egész kiskorában nyilvánvalóvá vált számára, hogy rossz testbe született, 21 éves koráig nem tudta, mi történik vele.

“A változás azután következett, hogy elkezdtem egy moziban dolgozni. Két vetítés között rengeteg időm volt, így sokat olvashattam. Ekkor került a kezembe egy könyv, amit egy hozzám hasonlóan transznemű szerző írt. A vívódásainak, valamint a neme megváltoztatásának állított emléket a könyvben.”

Liamben ekkor tudatosult először, hogy transznemű, és azt mondja, ez hatalmas megkönnyebbülés volt számára. “Onnantól kezdve nem volt kérdés, hogy férfi legyen belőlem – még akkor se, ha tudtam, ez azt jelenti, hogy elveszítem a barátaim egy részét és a családomat.”

A férfi azt mondja, ha nem vállalkozott volna a nemét átalakító kezelésekre, két lehetősége maradt volna csak: vagy megöli magát, vagy szörnyen boldogtalan marad a hátralevő életében. A kezeléssel azonban lehetőséget kapott a boldogságra. “A következő években rendszeresen kaptam hormoninjekciókat, és több műtétem is volt, hogy az orvosok eltávolítsák a melleimet.”

Liam azt mondja, tudatosan mondott nemet arra a műtétre, aminek végén működőképes péniszt kapott volna. Egyrészt azért, mert véleménye szerint nem a pénisz teszi az igazi férfit, másrészt azért, mert a műtéttel elveszítette volna a képességét az orgazmusra.

Mióta csak nemet váltott, Liam sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb. Néhány éve megismerkedett Helennel, akit azóta feleségül is vett. “Féltem, hogy fogadja majd a történetemet, de szerencsére kiderült, hogy alaptalanul. Helen úgy szeret és fogad el engem ahogy vagyok, és azonnal igent mondott, mikor megkértem a kezét.”   

 Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top