Aktuális

“Nem kirándulni megyünk, hanem nyerni!” – segítsünk, hogy a magyar gyerekek ott legyenek a vb-n!

Nem, nincs tévedés a címben, foci-vb lesz, és most júliusban, de itt gyerekotthonokban élő focisták küzdenek majd a világ legjobbja címért. A magyar csapat szorgalmasan edz, de egyelőre még nem gyűlt össze a szükséges pénz ahhoz, hogy kijussanak. Még hét napig lehet egy közösségi oldalon keresztül támogatni őket. Hajrá, fiúk, szurkolunk nagyon!

Már csak hét nap van hátra a nagy eseményig, de nincs elegendő pénz a számlán, így lehet, hogy mégsem mehetnek a gyerekek a vb-re. Pedig ők mindent megtettek azért, hogy ezen a rangos nemzetközi tornán szerepelhessenek. Csak kevesen tudnak arról, hogy a gyerekotthonoknak van fociválogatottja, akik év közben is szerepelnek sporteseményeken, tornákon, és a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban tartják az edzéseket. Az egyik volt nevelő férje trenírozza a csapatot, természetesen önkéntes alapon. És ki lehet a válogatott keret tagja? Azok a fiúk, akik a gyermekotthonok között rendezett tornákon kiemelkedően ügyesek voltak. A Hűvösvölgyi Gyermekotthon igazgatója, Bozsóki Róbert maga is nagy focirajongó, éppen ezért örömmel engedte át a pályát a válogatottnak.

Ezeknek a fiúknak a tanuláson kívül a sport az egyetlen kiugrási lehetőségük, és nagyon sok ügyes kis sportoló él nevelőotthonokban. Én több mint 4 éve edzem ezeket a fiúkat, hetente kétszer van közös edzésünk, de a legtöbben a hét minden napján fociznak, sokan egyesületben is.”

“A gyermekotthonok foci-világbajnokságát egyébként minden évben megrendezik Varsóban, ahová idén dobogós helyért indulunk. Én nagyon teljesítményorientált vagyok, és igyekszem ösztönözni a fiúkat, mert bennük van a győzelem esélye, hiszen szuper jól fociznak” – mondja egy szuszra a csapat edzője, Rezsnyák Zoltán. Ő maga negyven évig focizott, játszott az NBI-ben is, ezért aztán örömmel vállalta a csapat trenírozását. Varsóban 30 ország 30 csapata verseng majd a világbajnoki címért, a magyarok tavaly hatodikok lettek, de csak egy kicsi hiányzott akkor is a döntőbe jutáshoz. Idén Zoltán nagyon bízik abban, hogy felléphetnek a dobogóra, mert a fiúk elszántak, és nagyon tehetségesek.

Egész évben járom a sporteseményeket, keresem a jó játékosokat, nem bízzuk a véletlenre a dolgot. Igyekszem a legtehetségesebb fiúkat kiválasztani, és belőlük szervezem meg a csapatot, akikkel a vb-re indulunk. Félpályán zajlanak a mérkőzések, 3-szor 5 méteres kapura játszunk majd. 7 perces félidők vannak, a legjobb 8 csapat játszik 24-én a nyolcaddöntőben, és utána már egyenes ági kiesés van. Mindig fantasztikus a hangulat. A gyerekeken kívül is rengeteg néző van, sőt igazi bevonulást tartanak a csapatoknak, szól a himnusz, szóval tényleg olyan, mint egy igazi vb. A végén minden országból egy gyereket beválasztanak abba a vegyes csapatba, akik a lengyel felnőtt válogatottal játszhatnak egy barátságos meccset. Ezt is rettentően szokták élvezni! Persze, nem a felnőttek játszanak a gyerekek ellen, hanem vegyesen: vannak gyerekek és felnőttek is mindkét oldalon. Végül mindenki kap ajándékot, helyezéstől függően, ez is nagy motiváció a fiúknak. Komoly ajándékok lapulnak a csomagokban: labda, ipad, telefon, laptop, attól függ, hogy milyen szponzorok vannak” – meséli az edző.

 Aki szeretné támogatni a gyermekotthonban élő gyerekek válogatottját a kijutásban, ide kattintva megteheti. Csupán 270 ezer forint hiányzik a kijutáshoz, segítsünk együtt, hogy győzhessenek a kis focisták!

Itt olvashatsz még többet állami gondozott gyerekekről: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top