Aktuális

Félezer dolgozótól válik meg a Tesco

Ötszáz ember hagyja ott a Tescót, mert nem vállalták az új munkakört, illetve nem kaptak állásajánlatot. Eközben két szakszervezetistől jogellenesen válnának meg, itt a munkaügyi bíróság dönthet.

A tavasszal bejelentett munkahelyi átszervezésben a Tescónál – ígéretük ellenére – nem sikerült minden dolgozónak más beosztást vagy megfelelő fizetést felajánlani – értesült a Magyar Idők. A többség azért távozik, mert a felajánlott új feladatkörökben több felelősséggel járó munkát adtak volna, mindezt kevesebb pénzért, de akadtak olyanok is, akiknek az átszervezés során fel sem ajánlottak új munkakört. A korábbi három vezetői szintből mostanra egyet hagytak meg, ezért főleg boltvezetők, osztály- és középvezetői szinten foglalkoztatott munkavállalók, tehát főnökök munkaviszonyát szüntették meg. 

Főnököket rúg ki a Tesco

Ráadásul a létszámleépítésben a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) két áruházi képviselőjét is kirúgná a Tesco, de mivel az ő feladatkörüket nem szüntették meg, ezért a lépést jogellenesnek tartják. Itt várhatóan a munkaügyi bíróság lesz a végállomás.

További tescós cikkek az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top