Aktuális

Leomlott egy 13 emeletes ház Indiában, sok halott

Legkevesebb kilenc munkás vesztette életét Indiában, amikor leomlott egy építés alatt álló ház. A romok alatt keresik a túlélőket.

Mumbaitól 160 kilométerre délkeletre fekvő Pune településen álló épület legfelső része zuhant a földre. A szerencsétlenségben eddig kilenc munkás holttestét találták meg.

Indiában gyakran fordulnak elő hasonló balesetek. Az országban óriási a kereslet új otthonokra, a szabályozás pedig elnéző az építtetőkkel szemben, így gyakran előfordul, hogy a kivitelezők rossz minőségű alapanyagokat használnak, nem fordítanak gondot a házak egyes részeinek, például a sarkoknak a megfelelő kialakítására vagy a hatóságok által nem engedélyezett, további emeleteket építenek a lakóházakra.
   
 2013 áprilisában egy nyolcemeletes épület omlott össze. Indiában évtizedek óta az volt a legsúlyosabb hasonló szerencsétlenség, amelyben 74 ember vesztette életét. A lakóházat illegálisan húzták fel Mumbai egyik külvárosában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top