Aktuális

Idén a mozgássérültek számára is hatalmas buli lesz a Sziget

Egy profi csapat várja a mozgássérülteket a Szigeten, hogy átélhessék, mit jelent egy felszabadult buli Magyarország legnagyobb fesztiválján.

Magyarországon közel 50.000 ember használ kerekesszéket, és olyan életre szóló élményekről maradnak le, amikre a legtöbben eljutunk. Most ezen szeretne változtatni az a kampány, melynek célja, hogy a kerekesszékkel élők szakmai segítség mellett, biztonságos módon, de önállóan mozdulhassak ki és szórakozhassanak. A Mozduljunk ki! projekt első állomása a Sziget Fesztivál lesz.

Idén a kerekesszékeseknek is hatalmas buli lesz a Sziget

A Kalandra fel! Sziget 2016 a fiatalok akadálymentes szórakozásának segítése a szó legszorosabb értelmében, hiszen a Kalandra fel! csapata az előzetesen regisztrált  kerekesszékes vendégek egyéni képességeit és ellátási igényeit szem előtt tartva, közvetlen a helyszínen nyújt szakmai segítséget számukra.  Ezen belül a világhírű Pető Intézetben képzett segítők egy előzetes igény- és képességfelmérést követően folyamatosan asszisztálnak a Szigeten való tájékozódásban, a programokban való részvételben, teljeskörűen segítve a kerekesszékeseket a nagyobb önállóság felé. A fesztivál ideje alatt így a fiatalok teljes biztonságban vannak, ezáltal szabadidőt teremtve a családtagoknak is. A programra itt lehet jelentkezni: www.mozduljunkki.hu

Olvasd el ezt is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top