Aktuális

Naponta 8000 alkalommal tüsszent a kislány

Senki sem tudja, mi állhat a hetek óta tartó tüsszögés mögött.

A kilencéves Saxena különös kálváriája három héttel ezelőtt kezdődött: percenként többször tüsszentett, és ez azóta sem maradt abba. Most ott tart, hogy naponta 8000-szer kell tüsszentenie. 

Az orvosok tehetetlenül állnak a jelenség előtt. A leggyakoribb okokat, mint az allergia vagy a szénanátha, már kizárták. A tüsszögés csak arra az időre marad abba, amíg Saxena alszik. Amint felébred, ismét tüsszögni kezd, s emiatt már iskolába sem tud járni.

Naponta 8000 alkalommal tüsszent a kislány

A szakértők azt feltételezik, hogy az agy valamilyen okból téves parancsokat küld a folytonos tüsszentésre, de ez nehezen megragadható és bizonyítható jelenség. Számos gyógyszerrel próbálták már leállítani az akaratlan tüsszögést, de eddig minden módszer kudarcot vallott. Egyedül a hipnózis használt, de az is csak addig, amíg Saxenát fel nem ébresztették révületéből.

Nemrégiben az amerikai Katelyn Thornley járt hasonló módon, aki meg sem állt napi 12 000 tüsszentésig. Az ő esetében sem tudják az orvosok még mindig, mi áll a háttérben.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top