Aktuális

Hamis ékszerekkel verték át a vásárlót

Nem árt résen lenni, ha ékszert vásárolsz. Az alábbi történetben durván átverte a nívós ékszerüzlet a vásárlót, amikor hamisítványokat adott el a valódiak árán.

Eva Ho májusban vásárolt a manhattani nívós ékszerüzletben. A nő egy 12,77 karátosnak mondott rubinttal és gyémántokkal kirakott gyűrűért 350 ezer dollárt fizetett, egy 11 rubinttal és gyémánttal díszített nyakláncot 350 ezer dollárért, illetve egy karkötőt 188 ezer dollárért vásárolt meg (mindez körülbelül 260 millió forint).

Minden darabot az amerikai drágakő-laboratórium eredetiséget igazoló tanúsítványával adtak el az üzletben. Az igazolás szerint az ékszerekbe ágyazott rubintok “eredeti burmai kövek”. A vásárló ennek ellenére bevizsgáltatta a köveket, és gyanúja igazolódott, azok ugyanis még csak véletlenül sem eredeti rubintok, hanem hőkezelésen és ólomüveg-feltöltésen átesett, Kelet-Afrikából származó értéktelen hamisítványok voltak.

A nő ügyvédje szerint az amerikai drágakő-laboratórium megerősítette, a kiadott eredetiségigazolások nem tőlük származnak, és egy vizsgálattal azt is megállapította, hogy a gyűrűbe foglalt rubint nem Mianmarból való, és nem mentes a hőkezeléstől, ahogy azt a hamisított igazolásban állították.

Eva Ho természetesen visszament az ékszerüzletbe az igazát bizonyító papírokkal. Az üzlet nem fizette vissza az eredetiként eladott ékszerek árát, így a károsult beperelte a céget.

A Design By Gems tulajdonosa, Gina Mims nem volt hajlandó az ügyet kommentálni. És ami még meglepőbb, három hónapon belül ez már a harmadik eset volt, hogy a vásárlók arról számoltak be, átverték őket Manhattan híres gyémántnegyedében.

Ebben az üzletben verték át a vásárlót a hamis ékszerekkel

(Parameter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top