Aktuális

Mit nem lehet észrevenni egy szirénázó tűzoltóautón, ami szemből jön?

Mindenki félrehúzódott, egy nő azonban nekiállt a záróvonalon át megelőzni őket. És belerohant az érkező tűzoltóautóba. Hat tűzoltó sérült meg.

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Budakörnyéki Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, akinek figyelmetlensége hét ember, köztük hat tűzoltó sérülését okozta.

A bűnügy vádlottja, egy Monorierdőn élő asszony 2014 decemberében autóval tartott Budapest felé a 4. számú főúton. Azon a délelőttön derült idő volt, a járművek hibátlan, száraz úttesten, közepes forgalomban közlekedtek. A vádlottal szemben Budapest felől Monorierdő irányába megkülönböztető fény- és hangjelzéssel, egymás mögött haladt két tűzoltóautó.

Az elsőben hat, a másodikban két tűzoltó utazott. A vádlott előtt haladó személygépkocsi vezetője a szirénázó tűzoltójárművek láttán lassított és lehúzódott. Annak ellenére, hogy a tűzoltójárművek vele szemben megkülönböztető jelzéssel közlekedtek, és annak ellenére, hogy az úttestnek azon a szakaszán záróvonal volt felfestve, a nő megelőzte az előtte éppen lehúzódó autót.

Sajnos az asszony előzés közben az elöl haladó tűzoltó járműnek ütközött. A tűzoltóautó irányíthatatlanná vált, a szalagkorlátnak csapódott, felborult, majd az út menti ház kertjébe zuhant, közben nekiütközött egy személygépkocsinak és a másik tűzoltóautónak, ami szintén felborult, majd a szalagkorláton fennakadva megállt, miközben két személygépkocsinak ütközött. A két tűzoltójárművet és négy személyautót érintő balesetben heten, köztük hat tűzoltó sérült meg, ketten súlyosan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top